SCHOOL VOOR FILOSOFIE VZW
ELSENE • De School voor Filosofie wil een centrum zijn van kennis, inspiratie en aanmoediging voor iedereen die streeft naar een groter begrip van zichzelf, de mens en de wereld.

Een inspirerende en uitdagende cursus Praktische Filosofie van 10 weken, voor zij die het leven en de wereld waarin we leven willen begrijpen.

Deze cursus geeft je wat nodig is om bewuster en meer in het ‘hier en nu’ te leven en je ten volle te realiseren wie je bent en wat je mogelijkheden zijn.

De cursus gaat in op de ware betekenis van wijsheid en bewustzijn en de wezenlijke aard van de mens.

Inzichten uit de grote filosofische stelsels uit Oost en West helpen ons tot een dieper begrip te komen van onszelf, de wereld en de mensheid.

Iedereen die zichzelf ooit vragen heeft gesteld als “Wie ben ik? Hoe kan ik mijn talenten ontwikkelen? Waar vind ik echte vrijheid? Wat is rechtvaardigheid? Hoe kan ik werkelijk gelukkig zijn? Hoe kan ik tot rust komen? Wat is het doel van mijn leven? Wat doe ik hier?”, kan zich erdoor aangesproken voelen. Als je je wereld, je denken en de visie die je op jezelf hebt, wil uitbreiden is deze cursus iets voor jou.

De cursus toont hoe in elk van ons er een onuitputtelijke bron is van zijn en begrip en dat hier de sleutel ligt tot een gelukkig, voldoening schenkend en evenwichtig leven.

De lessen brengen de studenten in aanraking met deze innerlijke bron door sleutelbegrippen uit te leggen, gevolgd door bespreking van de ervaringen bij het toepassen van deze principes in de praktijk.

De cursus is breed van opzet, niet gericht op studieprestaties en bedoeld om van werkelijk praktisch nut te zijn. Er hoeven geen examens afgelegd te worden.

Volgend op de inleidende cursus zijn er verder mogelijkheden voor iedereen die deze thema’s verder wil exploreren.

Lesgeld van de cursus (10 lessen) : €90 (onder de 25 jaar : €40)

Gachardstraat 43
1050 Elsene
breng me hierheen